Ne postoje dvije jednake osobe. Značajan broj ljudi ne može tolerirati pšenicu i ostale žitarice, također šećer, mlijeko i mliječne proizvode, ali morate sami saznati jeste li među njima i nemate li možda neke druge alergije i intolerancije. Ako se ne osjećate kompetentni da to utvrdite sami ili smatrate da vam je potrebna pomoć u tome, preporučujem vam da se obratite holističkim stručnjacima koji prihvaćaju da tijelo svake osobe ima drugačiji metabolizam, jer način prehrane koji imate Vi i od kojeg imate benefite za svoje zdravlje ne mora biti primjenjiv na druge.
Različiti ljudi imaju različite metabolizme, različite alergije i također različite stupnjeve reakcije na razne alergene. Hrana na koju smo alergični (nazvana alergenom) je hrana koju naš imuni sustav ne prihvaća. Umjesto da nam daje energiju, takva hrana napada ili čak uništava bijele krvne stanice čija je funkcija zaštita od invazije neželjenih uljeza poput virusa i klica. Hrana na koju smo alergični napada naš imunološki sustav (naša prirodna obrana) i tako spriječava proizvodnju zdravog zamjenskog staničnog tkiva i postaje uzročnik nizu degenerativnih bolesti do i uključujući starenje.
Međutim, Vaš život je u Vašim rukama i Vi možete utjecati na svoje zdravlje.
U sljedećem nastavku predstavljam holističke metode koje će Vam pomoći povratiti ravnotežu i zdravlje.